Cesta kolem světa

04. 05. 2021 v 15:00 hodin
Když nemohou uživatelé do světa, přijde svět za nimi až do pokoje. To je motto výrobců virtuálních brýlí, které měli v dubnu naši uživatelé možnost vyzkoušet díky Mgr. Aleně Hálkové z organizace Mezi námi.
Kaleido – tak zní oficiální název brýlí – jim přineslo nejen nové zážitky, ale také relaxaci v podobě pláže a moře, někteří se prošli po známých památkách České republiky, jiní zase dali přednost prohlídce prvorepublikového obchodu.
Pro většinu uživatelů to byla první zkušenost s virtuální realitou. Někteří z ní měli obavy, ale když viděli ostatní, jak se baví, tak cestování za pomoci brýlí chtěli také vyzkoušet. Málokdo si uměl představit, jak se díky speciálním brýlím v okamžiku dostane na místa, kam by se rád podíval.
Aplikace plná výletů nabízí procházky lesem, relaxaci na pláži, prohlídku českých i evropských měst s českým průvodcem, ale také třeba koncert violoncella v barokní zahradě nebo prohlídku galerie. Za asistence aktivizačního týmu umožňuje dopřát i uživatelům s omezenou pohyblivostí nebo různými zdravotními problémy unikátní zážitky, pozitivně stimuluje mozek, a tak  přispívá ke  zpomalení nástupu demence a aktivizaci vzpomínek. Technologické vymoženosti se tedy v tomto případě výborně snoubí se zlepšováním kvality sociální péče.
 
top