Výlet za historií

30. 05. 2019
Blížil se den výletu a uživatelé z domova pro seniory bedlivě sledovali počasí, které v očekáváném termínu podle předpovědi zrovna výletně nevypadalo. 
Ta slibovala nebe plné mraků a déšť. Ale ve čtvrtek 30. května 2019 se obloha vyjasnila, vykouklo sluníčko a my jsme se s uživateli mohli vydat na cestu do Náměště na Hané. Autobus nám zastavil přímo u brány vedoucí do zámecké zahrady. V zámku jsme si nejprve prohlédli prostory, kde byly vystaveny arcibiskupské kočáry, a ochotná paní průvodkyně nám v přízemních místnostech nastínila historii zámku. Zde jsme měli možnost obdivovat obřadní síň, reprezentační prostory a knihovnu. 
Po zajímavé prohlídce jsme se vydali na procházku zámeckým parkem. Následovalo pohodové posezení ve venkovní restauraci u kávy či horkých malin. Kdo měl zájem, mohl se ještě podívat na nedaleké pozůstatky středověkého hradu nebo si obejít kapli Nejsvětější Trojice. Všichni účastníci této akce byli moc spokojeni a přesvědčili se o tom, že i nedaleké okolí nabízí zajímavé možnosti k hezkému výletu.
top